Oracle logo

Els reptes de la salut i l’ús de les dades i les noves tecnologies en temps de pandèmia

Trobada virtual
12 novembre 2020
17:00h - 18:00h
image
  • Cap a on anirà el model de sanitat els propers anys? Es millorarà el sistema de prestacions?
  • S’ha de revisar el model sanitari català davant l’arribada de més pandèmies com la COVID i el seu sistema de detecció?
  • L’anomenada sanitat digital canviarà moltes coses?
  • Quin paper tindrà la figura del metge amb la utilització de les noves tecnologies?
  • La seva irrupció servirà per a millorar el sistema? Com? Veurem cors artificials?
  • Els robots acabaran substituint als cirurgians?
La inversió pública a la sanitat catalana se situa al voltant del 5% del PIB, un percentatge sensiblement inferior al d’altres països del nostre entorn com França (9,3% el 2018), Alemanya (9,5% el 2018) , o Itàlia (6,5% el 2018).

Tot i això, el model de pagament existent en relació als serveis que es reben posa en valor, cada cop més, la qualitat de la sanitat pública, però és evident que els professionals sanitaris requereixen més reconeixement i que calen més recursos per garantir la sostenibilitat del sistema i fer-lo més eficient.

Com serà el futur de la sanitat catalana post pandèmia, quins reptes se li plantegen i quin paper jugaran les noves tecnologies serà el tema que tractarem a la conferència “Els reptes de la salut i l'ús de les dades i les noves tecnologies en temps de pandèmia”, que celebrarem virtualment el dijous 12 de novembre a les 17 hores.

Per parlar-ne, comptarem amb la participació de dos experts de reconegut prestigi com són el doctor Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que ens donarà a conèixer el seu punt de vista sobre l’estat de la sanitat, i Christopher Morton, CEO de l’empresa de tecnologia de programari biomèdic ELEM BIOTECH, que centrarà la seva exposició en l'ús de la tecnologia en la sanitat, i com aquesta pot ajudar a través de les dades i la innovació. La sessió estarà moderada per la periodista experta en xarxes socials i directora i presentadora del programa “Popap” de Catalunya Ràdio, Mariola Dinarès.

Aquesta conferència s’emmarca en el cicle de trobades “Construint xarxa”, que es va inaugurar el passat mes de juliol abordant les oportunitats i reptes del 5G, i que neix com un espai de debat i reflexió al voltant de qüestions d’àmbit social i econòmic on la tecnologia té un paper destacat.

Inscriu-te a la sessió i comparteix amb nosaltres quina és la teva visió. Ens agradarà molt conèixer-la.

Amb la col.laboració de:

Col·legi de Metges de Barcelona
ELEM Biotech

Agenda

17:00 - 17:05
Benvinguda i presentació “Els reptes de la salut i l’ús de les dades i les noves tecnologies en temps de pandèmia” i dels ponents
Albert Triola, Country Leader d’Oracle a Espanya
17:05 - 17:10
Contextualització de la conferència
Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa “Popap” de Catalunya Ràdio
17:10 - 17:30
Conferència sobre com serà el futur de la sanitat catalana, reptes i com afectaran les noves tecnologies
Doctor Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
17:30 - 17:40
Exposició sobre l'ús de la tecnologia en la sanitat, i com aquesta pot ajudar a través de les dades i la innovació
Christopher Morton, CEO d’Elem Biotech
17:40 - 18:00
Diàleg ponents
Preguntes moderades per Mariola Dinarès
18:00 - 18:05
Conclusions i tancament de l’acte
Joan Planella, ORACLE Regional Sales Lead MED & Barcelona Office Director

Ponents

Mariola Dinarès

Mariola Dinarès

Directora i presentadora del programa “Popap” de Catalunya Ràdio
Close

Mariola Dinarès

Directora i presentadora del programa “Popap” de Catalunya Ràdio
Dirigeix i presenta el programa "Popap" de Catalunya Ràdio i és cofundadora del portal de relacions personals en català QuedemOnline.cat

És premi #DonaTIC per la seva tasca de divulgació al voltant del món digital. Es defineix com a tecnooptimista però sempre mantenint l'esperit crític al voltant de la seguretat, la privadesa de dades i les pantalles.
Té una llarga trajectòria a la ràdio i des del 2003 capficada en buscar respostes per entendre el món digital.

Va començar a Flaix FM i Ràdio Flaixbac fent butlletins informatius, ha dirigit Andorra 1 i ha col·laborat a Ràdio 4 i Catalunya Ràdio en diversos programes fins que el 2016 va estrenar-se el "Popap", un projecte que dirigeix i presenta.
Jaume Padrós

Jaume Padrós

President del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Close

Jaume Padrós

President del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Jaume Padrós i Selma és llicenciat en Medicina i Cirurgia (UB) i especialista en medicina familiar i comunitària i en medicina del treball. És doctor en Medicina (UAB) i màster en Gerontologia Clínica (UAB).

Des de 2014, és el president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), corporació de la qual també va ser vicepresident (2010-2014) i secretari (1994-2010). Des de l’octubre d’aquest any, també presideix el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC).

Actualment, compagina la presidència del CoMB amb l’exercici mèdic a la sanitat pública com a metge consultor a Mutuam i amb la seva consulta privada. Així mateix, és el responsable de salut laboral del F.C. Barcelona.

Ara fa uns 20 anys, va ser l’impulsor del Programa d’Atenció al Metge Malalt (PAIMM) del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que posteriorment va donar lloc a la creació de la Fundació Galatea, especialitzada en estudis i programes sobre la salut dels professionals sanitaris.

Entre 1989 i 1995 va ser Diputat al Parlament de Catalunya.

El 2016 va rebre la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari i el 2017 la Creu de Sant Jordi.
Christopher Morton

Christopher Morton

CEO d’Elem Biotech
Close

Christopher Morton

CEO d’Elem Biotech
Christopher Morton està especialitzat en empreses i mercats tecnològics emergents. Va treballar en el sector d’indústries mecàniques (aero, auto, energia) abans de dedicar-se, fa 5 anys, a la tecnologia sanitària.

Una de les seves tasques a ELEM Biotech ha estat oferir un entorn més potent i segur per realitzat assajos mèdics mitjançant la simulació de la fisiologia humana en “superordinadors”.

Abans d’ELEM Biotech, Morton va ocupar funcions executives a Atos i Sogeti HighTech (CapGemini).
Va crear Altair France.
Va fundar i dirigir Samtech UK fins a la seva adquisició per LMS, ara Siemens.

Disposa d’una formació acadèmica internacional: va estudiar Enginyeria Aeronàutica a l'Imperial College de Londres i Empresarials a Hult International Business School.

Entre els seus interessos destaquen els esports, les finances, la política i, especialment, el projecte ‘Grow Movement’ i la salut mental.

Albert Triola

Albert Triola

Country Leader d’Oracle a Espanya
Close

Albert Triola

Country Leader d’Oracle a Espanya
Joan Planella

Joan Planella

ORACLE Regional Sales Lead MED & Barcelona Office Director
Close

Joan Planella

ORACLE Regional Sales Lead MED & Barcelona Office Director

Oracle está comprometida en la promoción de una cultura corporativa centrada en la integridad, la gestión responsable y la conducta ética en los negocios. Haga clic aquí para consultar información relevante desde un punto de vista ético relativa a este evento.

Close

Disclaimer